maandag 23 april 2012

dag 19 (23 april 2012)

Afgelopen weekend was echt super! Vrijdag en zaterdag hebben we een trip gemaakt naar Bigi Pan. Dit is een heel groot moeras gebied.

Het was wel 4 uur rijden met de taxi en we vertrokken al om 6 uur 's ochtends. tja.. mn ogen spreken boekdelen:

Iedereen was dus nog erg suf en was van plan om nog even lekker in de taxi te kunnen slapen. Maar die taxi chaufeur had een ander plan! Man.. wat kon die vent kletsen zeg. Hij was gigantisch druk en bleef maar door tetteren. zijn mond stond die 4 uur lang niet stil! Hij was wel erg grappig, maakte steeds grapjes en lag zelf de hele tijd dubbel om zijn eigen grappen. Deed iemand alleen maar heel even zijn ogen dicht, dan hoorde je hem gelijk vanachter het stuur roepen: "mevrouw!! mevrouw!! Niet slapen!! En dan ging hij een heel verhaal tegen je houden. Er waren ook een aantal meiden die verpleegster zijn, dus als daarvan één ging slapen dan was het gelijk: "zusterr!! Zuster!! Iemand moet spuitje! Zuster! Spuitje geven!
En het was hem nog gelukt ook dat niemand in slaap was gevallen. Het was ook echt onmogelijk. Maar wel grappig. De taxi rit was dus al een hele belevenis op zich!




toen waren we eindelijk bij Bigi Pan aangekomen. We moesten eerst nog een half uur met een bootje naar het huisje varen. gaat het zodra we instappen regenen... En niet zo'n beetje regen, maar keiharde regen!! Zitten wij daar in dat bootje in de open lucht.. En dat bootje ging ook nog vrij hard waardoor al die regen keihard in je gezicht plenst! NIET leuk.. 
resultaat:


Toen we onderweg waren naar het huisje kwamen we weer langs allemaal mooie vogeltjes en mooie natuur. Maar dat blijf ik zeggen, want er is hier overal mooie natuur en prachtige vogels!! :P


Helaas heb ik de vogels niet echt goed op de foto kunnen zetten, maar om toch een idee te geven..
De zwarte havik:

en een specht soort:


En toen kwamen we aan bij het huisje. Echt leuk zo midden op het water!



Dit was de kamer van Mirjam en mij:

leuk, zo'n klamboe :P


We hadden ook allemaal een balkon, waarop je lekker kon zitten en van het uitzicht kon genieten!

Ook waren er hangmatten, wat vooral Mirjam erg lekker vond liggen, kijk maar:

En ik vond het ook wel leuk! :D


We zijn diezelfde dag nog vissen wezen vangen. De gidsen hadden een net gespannen en wij moesten in een rij gaan staan met lange takken in onze handen en dan naar het net toe lopen, terwijl we met die takken op het water sloegen. Het zag er waarschijnlijk heel stom uit, 12 lachende en gillende meiden (en 1 gillende jongen) die het water in elkaar proberen te slaan! haha. Het water was overal heel ondiep. Het kwam ongeveer tot je middel. Maar de grond was overal echt heel smerig. Het was een klei-achtige bodem, dus je zakte er soms lekker in weg :P
daarna mochten we ook zelf de vissen uit het net trekken, maar ik heb er maar ééntje gedaan, want ik vond dat wel een beetje zielig, want je moest met je vingers dwars door die kieuwen prikken, totdat je vinger uit z'n mond kwam. Dus lekker bloederig :S

Daarna weer een keer de netten uitgehangen om later weer terug te komen en weer vis te halen.

's avonds zijn we kaaimannen wezen spotten. Dat was echt heel gaaf! In het donker, met zaklampen aan en dan varen door het moeras, totdat je een rood lichtje ziet oplichten (ogen van de kaaiman). We hebben er best veel gezien! De eerste paar pogingen om er één te vangen mislukten. Soms doken ze net onder, toen hij er dichtbij was en soms waren ze hem net te slim af. Maar na ongeveer een uurtje hadden ze er eindelijk één te pakken.



Tja, en toen ze hem te pakken hadden kwamen ze er achter dat ze geen elastiek hadden om zn bek dicht te maken. slim.. gelukkig hadden een paar meiden haarelastiekjes, dus die gingen om zn bek heen :)



We namen hem mee naar het huisje en daar mochten we ermee op de foto.
Echt een gaaf beest.

De volgende ochtend toen ik wakker werd ben ik gelijk lekker van ons balkon af gesprongen om te gaan zwemmen. Ideaal toch!



En even genoten van de zonsopgang!


Waarbij ik nog een gigantisch insekt zag!



's middags zijn we een modderbad wezen nemen. Heerlijk was dat! lekker tussen allemaal krabben! haha. Je kon gewoon niet lopen in die modder, want dan zakte je er helemaal in en kon je er nauwelijks meer uitkomen. Je moest dus al tijgerend door de modder. Was echt grappig. Het lag wel super lekker in die modder. Nu snap ik hoe een varken zich voelt! wat een leventje... haha

Voor:

na:
Wie o wie kan mirjam en mij vinden??? :P


daarna weer even zwemmen en we waren weer blinkend schoon! (voor zover dat mogelijk is in een moeras)



die man die je hier achter ons op de foto ziet staan was heel grappig. Echt een vrolijke man. Hij bleef maar lachen (zoals je ook op de foto ziet)

We hebben ook heerlijk eten gekregen. Die mensen hier kunnen super lekker koken! Nu snap ik waarom die Surinamers zo lekker stevig zijn :P


En steeds na het eten ging de man aan de afwas! :P super toch!

En toen gingen we weer naar huis. Dit keer met een grotere bus. Mirjam en ik zaten helemaal achterin wat geen goed plan was. We stuiterden die hele bus door, niet normaal.
Maar we zijn toch nog heel thuis gekomen.

Het was een heel geslaagd tripje!



Ook nog even een foto'tje van de kinders. Het zijn echt net aapjes. Zo super lenig! Ze zijn zich steeds aan het uitsloven voor ons.
Ook hebben we nog uit de kinderbijbels gelezen. Sommige kinderen zitten echt helemaal in het verhaal als je het aan het voorlezen bent. wel leuk :)
We gaan de kinderen nu ook echt herkennen. In het begin hadden we het idee dat we ze nooit uit elkaar zouden kunnen halen, maar nu gaat dat beter, al ga ik niet beginnen aan de namen onthouden, want dat is echt niet te doen!




tot de volgende keer weer!! :D

5 opmerkingen:

  1. Leuk weer zo'n verslag! Iel die modder is echt ranzig! Haha! Goede week;-) liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schitterend Neline, ik heb, voordat ikzelf weer op reis ga (niet zo leuk als jullie reis), weer even naar je blog zitten kijken. We zijn allemaal best wel jaloers op jullie eigenlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haaaj meis!

    Heel erg leuk weer Neel, je Blog. Ben zeker jaloers ;)
    Ik vind het hartstikke fijn dat jullie het zo naar je zin hebben. Groetjes aan de kids van ons allemaal uit Holland!!

    xx Marit

    BeantwoordenVerwijderen