dinsdag 8 mei 2012

Dag 34 (8 mei 2012)

En dan zitten we alweer op 1/3 van onze reis!
We zijn ondertussen al helemaal ingeburgerd. De “no spang”(geen zorgen) houding van de Surinamers gaan we al snel overnemen. Het went snel om alles lekker op je gemakje te doen. Het chaotische leventje in Nederland wordt straks weer wennen denk! Alhoewel, de laatste paar weken dat ik in Nederland was heb ik ook niet veel uitgevoerd :P
Tripje Galibi
Eerst maar even wat foto’s van de natuur daar!













 
Woendagochtend stonden we vroeg op om een trip van 3 dagen te maken naar Galibi. De reisleider die ons naar Galibi bracht was Brian Jeffrey. Maar deze lieftallige Brian zou geen Surinamer zijn als hij niet van opscheppen hield. Brian kan naar eigen zeggen goed rappen en heeft zichzelf daarom nog de artiestennaam MC Jeffroman gegeven. En bij het vertellen van die naam kregen we een "mooi" stukje rap te horen. Maar Brian is ook nog een indiaan en heeft dus ook nog een indianennaam. Ja en toen moest hij mijn naam weten.. Neline is al voor veel nederlanders niet uit te spreken of te onthouden, ken je nagaan voor een Surinamer! Ik werd dan ook geen Neline genoemd, maar Lelie. Nou, best een mooie vervanging :)
Aangekomen in Galibi gingen we eerst een wandeling maken. Overal staan bomen met allerlei soorten fruit erin. Mirjam was niet te stuiten en vloog bijna al de bomen in om het fruit op te kanen. Ze is werkelijk onverzadigbaar als zij fruit ziet! Maar wel leuk dat we alles wat aan de bomen hing mochten eten :)

 
's avonds gingen we op pad om schildpadden te zoeken. Het is nu de tijd dat ze eieren leggen op het strand, dus hoopten we dit te kunnen zien. En ja hoor! We hebben wel 4 schildpadden gezien. Helaas niet veel foto's ervan, want we mochten niet flitsen omdat ze anders schrikken en dan wordt het proces van eieren leggen verstoord.
Toch 1 mogen maken met de camera dicht bij de eieren zodat ze de flits niet ziet:

En toen ze in zee ging maakte Brian nog even snel een actiefoto van ons bij de schildpad :P

Ook valentino was mee als reisleider. Hij lag overdag steeds te slapen. Nou, dat hebben we 's avonds geweten! toen was hij natuurlijk klaar wakker. Man, wat kan die vent kletsen zeg.. Mirjam en ik hebben tot half 3 's nachts met hem lopen discusseren over bepaalde punten van het christelijk geloof (hijzelf is Islamiet). Er was ook één jongen bij blijven zitten die ook mee was op trip. Hij is niet gelovig opgevoed, maar hij stelde ook vragen en hij vond de dingen die we over God vertelden wel heel mooi. Hij was heel geinteresseerd dat vond ik wel mooi J
De volgende ochtend moesten we om half 9 ontbijten, maar wij hadden geen wekker. "jullie worden gewekt door de haan" zei valentino tegen ons. Nou, er liepen inderdaad hanen rond, maar dat was niet wat hij bedoelde. De volgende ochtend stond Valentino voor onze slaapkamerdeur te kraaien als een haan! haha, echt een mafkees..
Die ochtend gingen de anderen die met ons mee waren op trip weer terug. Maar Mirjam en ik bleven nog, want wij hadden een extra nacht. Ook Brian en Valentino moesten met die groep mee terug, dus de rust was weer wedergekeerd.
's ochtends kregen Mirjam en ik eerst van 2 andere reisleiders een wandeling door het bos. Tijdens die wandeling begon het ineens keihard te regenen, waardoor we tot op het bot nat waren. lekker hoor..
daarna gingen we zwemmen en ging één van die twee reisleiders met ons mee om kokosnoten voor ons uit de bomen te slaan..





 



 
toen we terug naar het huisje gingen had de kok al lekker eten voor ons gemaakt: Bami met kip en kousenband. Heerlijk!


We waren nog geen kwartier klaar met eten of de kok vroeg aan Mirjam of we nog een lekker snack wilden. Mirjam zei toen dat ze geen honger had maar dat ik het misschien wel luste, dus pakte ze de bananenships wel aan om het aan mij te geven. Nou je raad het al. Mevrouw at die bananenchips op alsof ze in geen tijden had gegeten!

 
Nadat we alles verorberd hadden gingen we naar de dierentuin. Die dierentuin stelt niks voor. Het zijn een paar half ingestorte kooitjes, maar het was de leukste dierentuin waar ik ooit was geweest!! :D Je mocht namelijk al die dieren vasthouden! En veel liepen er ook los. Het was helemaal geweldig!






Deze slang had hij 2 weken geleden gevangen in het wild. Zijn vorige slang is namelijk ontsnapt. Deze is hij nu dus aan het tam maken :)








die dieren spelen allemaal met elkaar. echt zo grappig om te zien!

een indiaan uit Galibi had die dierentuin gemaakt en verzorgde die dieren. Hij nam alle tijd voor ons en nam ons zelfs mee naar zijn huis (wat bestaat uit enkele ijzeren platen en wat hout) om een baby papegaai en een zijde aapje te laten zien. Ook liet hij vol trots, onder het genot van een stinkende joint die wij beleefd afgeslagen hebben, foto's zien die bezoekers naar hem toe gestuurd hebben. Wij willen hem dus ook wel wat foto'tjes toesturen. Vind hij leuk :P
Hij zei ook dat we de volgende ochtend weer langs moesten komen, want dan wilde hij met ons een vogelspin in het bos zoeken!
Na het bezoek aan de dierentuin hebben we nog even met onze neus in de boeken gezeten :P

 
Mirjam verzorgde de achtergrond muziek

's avonds was er weer een nieuwe groep mensen in het huisje waar we overnachten. Die gingen op schildpadden tocht en wij gingen weer mee :). Ik kreeg ondertussen van 1 van de reisleiders een heel verhaal te horen over zeemeerminnen, vampieren en weerwolven. De mensen in Galibi zijn echt heel bijgelovig.
Dit keer lieten de schildpadden wel erg lang op zich wachten! We hebben er dit keer ook maar 1 gezien. We hadden de vorige avond dus wel geluk gehad dat we er 4 hadden gezien!
De volgende ochtend gingen we naar de indiaan om met hem een vogelspin te zoeken. De indiaan liep met zijn grote kapmes en legerbroek voorop en wij, twee onschuldige, van geen kwaad bewuste meisjes liepen achter hem aan het bos in. Natuurlijk gaan er dan toch wel enge gedachtes door je hoofd!
Maar hij was heel lief en heeft ons niks gedaan. :P We hebben een vogelspin gevonden, in een potje gedaan en mee genomen. We mochten, nee, MOESTEN de vogelspin vasthouden. Ik heb geen idee hoe giftig zo'n beest is, maarja, daar denk je dan maar even niet aan als je hem vasthoud..




Voordat we naar paramaribo terug keerden, gingen we eerst nog een bezoekje brengen aan Frans-Guyana. Nou, dat was echt niks aan.

(standbeeld is van een één of andere man die daar in de gevangenis heeft gezeten en een aantal keer is ontsnapt. Schijnt ook een film over te zijn..)


En toen weer terug naar Paramaribo! Was echt weer een super leuk tripje!


Verder zijn we ook nog een dagje op dolfijnentrip geweest en naar een plantage. Maar dat vond ik eigenlijk niet zoveel aan.. Die dolfijnen bleven op minimaal 5 meter van de boot. Maar ach, toch leuk om gezien te hebben ;)
Morgen hebben we een afspraak bij weid mijn lammeren. Spannend dus J Jullie horen wel hoe het geweest is!

1 opmerking:

  1. Het neline, we lezen consequent je verhalen mee, laat alleen niet vaak een bericht achter hihi. Maar dat neemt niet weg dat we wel meelezen, meeleven en meebidden. Gaaf ook dat je zoveel deelt, dan weten we ook waar we voor kunnen bidden! We bidden (ook met meidenavond) en geloven dan ook dat God jullie op de juiste wegen en bij de juiste mensen brengt. Wel bijzonder (en soms moeilijk misschien) om in afhankelijkheid te leren leven op die manier van God. Maar daarom ging je deze uitdaging aan toch?!
    Ook fijn om te lezen dat jullie ook zo genieten van alle tripjes die jullie doen.

    Nou geniet er nog van en luister goed naar Zijn stem. ;)
    Voor je het weet zit je weer in Holland en lijkt alles voorbijgevlogen.

    Bless & liefs,
    Bart&Manon

    BeantwoordenVerwijderen